Büyükçekmece'de sokak hayvanları aç kalmadı

Soğuk hava koşulları ve yoğun kar yağışına karşı çalışmalarını aralıksız olarak sürdüren Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, sokak hayvanlarını unutmadı.

BÜYÜKÇEKMECE 9.01.2017 14:43:43
Büyükçekmece

Bazı bölgelerde sokak hayvanlarını ve kuşları kendi elleriyle besleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, vatandaşlara da sokak hayvanlarını unutmamaları çağrısında bulundu.

Sokak hayvanlarına yiyecek dağıtıldı

Geçtiğimiz hafta sonu başlayan ve halen etkisini sürdüren yoğun kar yağışı sokak hayvanlarını da olumsuz etkiledi. Sıcak bir barınak ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarına Büyükçekmece Belediyesi sahip çıktı. Büyükçekmece Belediyesi Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı veteriner ekipleri sokaklarda yaşamak zorunda olan sahipsiz hayvanlara mama ve yiyecek dağıttı. Büyükçekmece Belediyesi'nce yerleştirilen yemmatik ve mobil su istasyonları da sürekli olarak temizlenerek sokak hayvanlarının kolaylıkla ulaşmalarının önü açıldı.

Hepimiz bir şeyler yapabiliriz”

Sokak hayvanları ve kuşları elleriyle besleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, çok soğuk havalarda kedilerin 6, köpeklerin 17 saat aç kalırlarsa donarak öldüklerine dikkat çekerek; Çetin kış şartları insanları hayvanları da olumsuz etkiliyor. Soğuk kış günlerinde aç kalan başta serçe, kedi, köpek gibi sokak hayvanları için hepimiz bir şeyler yapabiliriz. Minik canların yaşaması için evinizin önüne bir kap mama ya da soğan ihtiva etmeyen yemek artıklarını bırakabilirsiniz. Soğan köpek ve kediler için öldürücü olabiliyor” diye konuştu.